Челси и Лийдс играят при 2:2 в мач от осминафиналите на

...
Челси и Лийдс играят при 2:2 в мач от осминафиналите на
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Челси - Лийдс 2:2, гол на Джоузеф

Челси и Лийдс играят при 2:2 в мач от осминафиналите на ФА Къп. Срещата на " Стамфорд Бридж " и ще се предава директно по DIEMA SPORT 3. Българският национал Илия Груев е отвън групата на йоркшърци.Той е получил отмора от мениджъра Даниел Фарке. 

Матео Джоузеф откри резултата в 8-ата минута, а в 15-ата Николас Джаксън изравни. В 36-ата минута Михайло Мудрик вкара втори гол за " сините ". В 59-ата минута Матео Джоузеф вкара за 2:2. 

Първата добра опция за гол беше на сметката на гостите. В 7-ата минута Алфи Гилкрист и Роберт Санчес не се схванаха, а Даниел Джеймс се опита да трансферира испанския вратар. При осъществяване на аута Санчес подаде към Аксел Дизази. Френският бранител опита да откри Мойсес Кайседо, само че му подаде доста неприятно, което оказа помощ на Джейдън Антъни да отнеме топката в наказателното поле и да подаде към Матео Джоузеф, а младият нападател се разписа за 0:1. 

" Сините " бързо съумяха да възстановят равенството. Нони Мадуеке получи пред наказателното поле и подаде към Кайседо, а той изведе Николас Джаксън в наказателното поле. Сенегалецът със мощен удар в далечния ъгъл не остави шансове на Мелие - 1:1. 

В 28-ата минута Михайло Мудрик получи пред наказателното поле, навлезе в него, финтира Итъм Ампаду и от дребен ъгъл нанесе удар, който Мелие избави. Пет минути по-късно Нони Мадуеке се пребори за топката, само че насочи удар от дребен ъгъл, който не откри задачата. 

Натискът на Челси даде резултат в 36-ата минута и обратът беше реалност. Михайло Мудрик беше открит на точката за осъществяване на дузпа от Рахийм Стърлинг. Украйнецът изпревари двамата централни бранители и прати топката в далечния ъгъл за 2:1. 

В 43-ата минута Джейдън Антъни проби отляво, оправи се с Мало Густо и нанесе рисков удар, с който Роберт Санчес се оправи. 

Втората част стартира с по-активни дейности на Челси, само че по-късно домакините отстъпиха самодейността на своя противник. В 59-ата минута обаче Лийдс стигна до изравнителен гол. Джейдън Антъни получи отляво от Итън Ампаду. Фланговият нападател центрира към далечната греда, където Матео Джоузеф беше оставен непокрит и с глав авкара за 2:2. 

В 62-ата минута Мудрик загуби топката от Джоузеф в средата на терена. Нападателят изведе Джоел Пиру отдясно, а нидерландецът насочи удар, който беше блокиран от бранител. 

Челси - Лийдс 2:2

0:1 Матео Джоузеф (7)

1:1 Николас Джаксън (15)

2:1 Михайло Мудрик (36)

2:2 Матео Джоузеф (59)

Челси: Санчес, Густо, Дизази, Чалоба, Гилкрист, Кайседо, Фернандес, Мудрик, Мадуеке, Стърлинг, Джаксън

Лийдс : Мелие, Ампаду, Антъни, Купър, Фирпо, Грей, Джеймс, Джоузеф, Робъртс, Родън, Пиро
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР